EL CONSELLER DE COMERÇ, TURISME I CONSUM, JOSEP HUGUET SERÀ L’ENCARREGAT D’INAUGURAR AQUESTA TARDA LA 28ena EDICIÓ DE LA FIRA MERCAT DEL RAM DE TORDERA.


El conseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, serà l’encarregat d’inaugurar avui a dos quarts de 6 de la tarda la Fira Mercat del Ram de Tordera.
La mostra multisectorial es celebrarà fins el diumenge al parc Prudenci Bertrana. La Fira d’enguany comptarà amb la presència d’un centenar d’expositors vinguts dels diferents sectors, dels quals en destaquen especialment els de l’automoció, l’artesania i el parament de la llar que utilitzaran la Fira com a escenari-aparador dels nous productes que presenten al mercat.

Per aquesta edició també en destaca la visita del Bus Turístic de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu difondre els paratges de la província barcelonina com a punts d’interès turístic i comercial.
D’altra banda, la Mostra d’Associacionisme Local prendrà especial importància durant aquesta edició, atès que s’amplia l’oferta d’activitats lúdiques per als visitants dins del recinte firal. En total, una vintena d’associacions culturals, esportives, socials i juvenils seran presents a la Fira organitzant activitats diverses com ara tallers, concursos, degustacions, campanyes solidàries i concerts.
Les activitats de les entitats s’iniciaran, dissabte a les 10 del matí, amb el 4rt concurs de paletes, organitzat per TORHO, Materials Quintana, Materials López i Materials Camps.

Aquest any les 9 parelles participants en el 4rt concurs de paletes hauran de realitzar bancs que s’ubicaran en els entorns de la nova biblioteca municipal.
A les 11 del matí començarà un torneig infantil de bitlles catalanes a càrrec de l’agrupació l’amistat de Tordera.
També a les 11 , Ràdio Tordera oferirà el programa número 100 del bon dia menuts, des de l’estand de l’emissora. L’acte comptarà amb la col·laboració del Niu del Xot. A la mateixa hora a l’estand d’Andy Quads es realitzaran activitats de tir a l’arc, paintball i passeig en poni i cavall. A les 12 del migdia, hi haurà un espectacle infantil, a càrrec d’articulat. A les 4 de la tarda tirada de bitlles corresponent a la cinquena jornada de la lliga “Bitlla de plata” a càrrec de l’agrupació l’amistat. A les 5 tast de cafè nicaragüenc a càrrec de Tordera Santa Rosa. A la mateixa hora espectacle infantil a càrrec de Miquelet el pallaso, a l’escenari de la fira. A dos quarts de 6 taller de maquillatge i mostra a càrrec de l’associació cultural i recreativa Pere Cot. A les 6 de la tarda, el consell municipal de comerç organitza un berenar popular pels nens. A partir de dos quarts de 7 judo infantil i classe de gimnàstica a càrrec d’esports centre. A les 8 del vespre, el Crit i els diables de Tordera, organitzen un concert amb el grup local Tuper-bar-e.
Per diumenge, les activitats s’iniciaran a les 9 del matí amb bitlles catalanes. A partir de les 10 emissió del programa El matí de Sardanes des de l’estand de Ràdio Tordera amb dedicatòries de la gent que es trobi en el recinte firal. A la mateixa hora, hi haurà sessió simultànies d’escacs a càrrec del Mestre internacional Joan Fluvià Poyatos a la carpa de la fira. També a les 10 del matí, concurs de dibuix de medi ambient, a càrrec de la creu roja. A les 11 del matí, degustació de fesols típics de Tordera a càrrec de la cooperativa Agrària la baixa Tordera a la zona d’agricultura i ramaderia. A les 1 del migdia, taller de maquillatge i mostra a càrrec de Pere Cot. A les 5 de la tarda a l? estand d’Andy Quads sessions de tir al plat, paintball i passeig en poni i cavall. A les 6 entrada dels gegants de Santa Coloma i entrega del tortell a l’estand dels geganters de Tordera. Seguidament hi haurà el tradicional ball de gegants. A la mateixa hora, començarà el II concurs de menjar flams, a l’escenari de la fira, organitzat pel programa “Hi Ha Roba estesa” de Ràdio Tordera.
Per últim, durant tota la tarda hi haurà la visita de la QUETA, la mascota de la campanya “Dóna corda al català”, al recinte firal.
En les darreres edicions la Fira ha ampliat l’oferta a nous sectors, com el medi ambient, l’habitatge, el voluntariat i les noves tecnologies, per adaptar-se a la demanda d’un públic cada dia més exigent amb aquest tipus de mostres.
D’aquesta manera, durant els últims anys la Fira ha donat especial interès en promocionar el producte innovador dels expositors mitjançant el Premi Innova, dotat econòmicament per guardonar les empreses que utilitzen la Fira Mercat del Ram com aparador dels seus nous productes de mercat.
A banda de les activitats organitzades per les entitats, l’oferta lúdica del programa d’actes de la Fira es completarà amb l’oferiment del Plat de Fira per part dels restauradors locals.
Des de fa quatre anys els restaurants del municipi preparen un plat específic, l’ingredient central del qual són els peus de porc en tant que es considera un dels plats típics de la gastronomia local. Com en edicions anteriors, durant tot el dissabte un carrilet farà el transport gratuït entre el nucli urbà i el parc Prudenci Bertana per a tots els visitants. D’altra banda, durant tots els dies de fira, diverses entitats han preparat activitats singulars. L’associació de voluntariat, organitza una campanya de solidaritat per als afectats del Tsunami.
El forum pel teatre i la cultura, organitza una exposició del concurs de pintura i fotografia d’artistes locals.
El grup excursionista Miralles organitza una escalada al rocòdrom i una projecció de diapositives.
Finalment, l’associació Tordera amb Luya, ofereix una exposició d’artesania sudamericana.

L’horari de la Fira Mercat del Ram serà de 10 del matí a 9 del vespre, excepte divendres, que s’obrirà només en horari de tarda de 6 a 9 .