El Centre d’imatges i Documentals de Tordera presenten el documental “Pregàries de poder desemmascarant Mossèn Martí Torrent”


El Centre d’Imatges i Documentals de Tordera juntament amb la productora Vivir Rodando i la col·laboració estreta de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Tordera presentaran avui divendres i el dijous 31 d’octubre a les 21h de la nit al Teatre Clavé, el documental “Pregàries de poder desemmascarant Mossèn Martí Torrent”

El documental analitza la desconeguda vida de mossèn Martí Torrent Garcia (1888-1964) primer capellà franquista de la presó Model de Barcelona, en el context d’una Espanya convulsa en que  destaca el paper predominant de l’Església Catòlica. Ens ho explica, Santi Barrera.

documental 1

L’any 1912 Martí Torrent és ordenat capellà i després de diverses destinacions el 1922 arriba a Tordera. D’idees ultraconservadores, inicia contactes amb els poderosos locals.  El 1927 s’instal·la a Arenys,  funda un partit polític durant la República i es mou en els entorns dels elements conspiradors, en esclatar la guerra, fuig cap al bàndol franquista. El 1939 es nomenat capellà de la presó Model. Col·laborador de la repressió franquista,  l’ajuda dels seus influents amics i l’apropiació de l’autoria  d’un llibre sobre els presos que mai va escriure li proporcionen poder.  Instal·lat dins la maquinària del règim el 1945 és nomenat  Canonge de la Catedral de Barcelona i ocupa diversos càrrecs més enllà de l’àmbit  estrictament eclesiàstic.

Santi Barrera parla d’un documental rigorós, didàctic i sorprenent que compta amb el fil conductor de diversos historiadors de renom i amb fidels recreacions  que ajuden a entendre uns dels períodes més apassionants i complicats de la nostra història.

documental 2

Les entrades al preu de 7 euros es poden adquirir a la web del Teatre Clavé o en horari d’atenció al públic.