Continuen les revisions de Glaucoma i Degeneració Macular avui a Sant Pere i demà a Fibracolor


Durant aquesta setmana es durà a terme la Campanya anual de prevenció del glaucoma i degeneració macular associada a l’edat DMAE que realitza la Fundació IOTT (Institut Oftalmològic Tres Torres) en col·laboració amb l’Ajuntament de Tordera.

La campanya es realitza amb l’objectiu de prevenir aquestes malalties oculars, i alhora fer un estudi de la incidència del glaucoma i de la degeneració macular associada a l’edat entre la població a Catalunya. Carme Mora, optometrista de l’Institut Oftalmològic Tres Torres, explica què són aquestes malalties.

glaucoma 1

Cal recordar que per tal de prevenir l’aparició de glaucoma i la degeneració macular convé sotmetre’s a una revisió completa dels ulls periòdicament, sobretot a partir dels 40 anys. La hipertensió ocular, la miopia elevada, la diabetis o la hipermetropia són alguns dels factors de risc per a una malaltia, a la que són més propenses les persones que segueixen un tractament amb corticoides i les que tenen familiars directes que pateixin glaucoma. Ho explica Carme Mora.

glaucoma 3

L’horari de revisions serà de 10:00h a 14:00h i de 15:00h a 17:00h. La unitat mòbil estarà avui situada al local social de Sant Pere i Demà al Parc d’Inditex a Fibracolor.

La clínica Tres Torres de Barcelona té delegacions a capitals de comarca, com Mataró o Granollers, i des de l’any 2010 es desplacen amb una petita unitat mòbil per pobles de Catalunya oferint una revisió gratuïta per prevenir el glaucoma i altres malalties als ulls.