Tordera revalida les tres flors d’honor de Viles Florides


El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres passat les Flors d’Honor 2019, els reconeixements als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. La principal novetat de la gala de premis va ser el lliurament de la Flor d’Or, un premi de nova creació per distingir el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any, independentment del número de flors. En la seva primera edició, la Flor d’Or ha recaigut sobre la ciutat d’Olot.

Tordera va revalidar les tres Flors d’Honor de Viles Florides. El jurat va valorar el reconeixement de l’impacte visual i paisatgístic, la gestió sostenible i la promoció turística del patrimoni vegetal de cada municipi. En aquesta edició, el jurat va destacar la renovació de la rotonda Pau Casals. Ho explica la regidora d’obres i serveis, Bàrbara Vergés.

viles florides 1

Vergés recorda que la tasca de mantenir florida la vila és de la brigada municipal i, en aquest sentit, felicitava la tasca que realitzen durant l’any.

viles florides 2

La màxima distinció serien 5 flors d’honor, però de moment encara no les ha rebut cap municipi. La gala es va fer divendres a la tarda a Lloret, però la trobada va durar tot el dia. Al matí, es va fer una jornada tècnica i es van visitar diferents espais de Lloret com el camí que va al cementiri o els Jardins de Santa Clotilde.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda.