El Teatre Clavé prepara avui la segona edició del cicle Insòlit


Tordera acollirà aquesta nit la segona edició del cicle Insòlit, que es va estrenar la setmana passada amb un gran èxit. Un viatge sensorial en 5 actes molt recomanat pels amants de noves experiències, gastronòmiques, artístiques i sensorials. Serà possible gràcies el treball conjunt de la Fundació Teatre Clavé, Fundació Alícia i el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tordera, juntament amb la col·laboració d’empreses del sector de restauració i productors i artesans locals.

Insòlit es tracta d’un experiment, una proposta delicada i complexa que exigeix un seguit d’equilibris entre els agents econòmics, el treball en xarxa, la gastronomia i l’art. Mitjançant els inputs de la Fundació Alícia com són la vocació social, la innovació tecnològica a la cuina i la valoració del patrimoni agroalimentari juntament amb els valors de la Fundació Teatre Clavé com són l’art, la cultura i la cohesió social es crea un mix insòlit que pretén despertar les emocions. Ho explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde insoli

De fet, durant aquests últims anys, diverses organitzacions culturals i arrelades al sector de la restauració han intentat fer-ho per potenciar el turisme i comerç de proximitat sense aconseguir l’objectiu establert.

El que proposa Insòlit és una visió estratègica de futur, on a través del treball en xarxa s’impulsin projectes innovadors que siguin vertebradors de creació i riquesa, i que fomentin els valors ja esmentats. És per aquest motiu que el projecte pretén promocionar els productes de km0 i proximitat, els comerços i artesans locals gràcies a la cultura com a eina persuasiva i divulgativa. A més, es basa en la promoció del territori a partir de proposar la temàtica que arrela aquesta primera edició: “Allò que neix de la terra”. Toni Massanés, és director de la Fundació Alícia.

Massanés insolit

A nivell de l’espectador origina la descoberta d’un espai personal, i a la vegada un espai físic, que està immers de sensacions i emocions on hi juguen tots els sentits. Una porta oberta a nous sabors, nous relats i noves tendències artístiques.

En definitiva, el cicle Insòlit, busca la innovació posant èmfasi i potenciant la tradició gastronòmica i productes de la nostre terra. Una iniciativa amb l’objectiu de que tingui continuïtat en el temps i es realitzin múltiples accions, relats i esdeveniments que siguin insòlits i que donin a conèixer el potencial del que disposem.