Comença la vaga parcial a Renfe amb serveis mínims del 40% a Rodalies


La vaga parcial convocada pel sindicat CGT a Renfe aquest divendres i dissabte ha començat a les dotze del migdia. És la tercera i quarta aturada de les quatre jornades de vaga que ha previst el sindicat per aquests mesos, i afectarà dos períodes al llarg del dia, de les dotze del migdia fins a les quatre de la tarda i de les vuit del vespre fins a mitjanit. 

En aquestes franges, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han establert serveis mínims del 40% per als trajectes a Rodalies. D’altra banda, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat es cobrirà amb un servei del 78%, mentre que Avant comptarà amb uns mínims del 65%. Durant la resta de la jornada, el servei serà l’habitual.

El sindicat CGT,  reclama un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s’aturi l’externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d’altres mesures.