Tot preparat per el 12è Aplec de Roca-Rossa


El Cercle d’Història de Tordera i l’associació de Veïns de Roca-Rossa ultimen els detalls del dotzè Aplec de la Mare de Déu de Roca-Rossa. El tradicional aplec es durà a terme demà dijous 15 d’agost.

Com ja és habitual la festa començarà amb una ofrena floral a la Mare de Déu de Roca-Rossa al monestir entre les 11:h i les 13:00h. Una de les novetats d’aquest any arribarà a les 11:25h amb la presentació del gegantó Monjo Bernat de Roca-Rossa, una imatge del monjo que l’any 1145 va rebre l’encàrrec per part del Vescomte Guerau III de Cabrera de bastir una església en aquell lloc en honor de Santa Maria. Ens ho explica la presidenta del Cercle d’Història, Mercè Torrelles.

Aplec Roca Rossa

El gegantó serà apadrinat per la pubilla de Tordera i 2a Dama Comarcal del Maresme Judit Duran, l’Hereu Pere Vendrell, la Pubilleta Idoia Ros i l’Hereuet Saúl Romero. A les 11:45h començarà un recital de cant i poesia a càrrec del Cercle d’Història, associació de veïns i la coral parroquial. També intervindran cantants i rapsodes convidats com Isabel Bertran, Joan Madrid, Sabina Mateu, M. Dolors Oliveras, Montserrat Vila i Manuela Terrones, acompanyament al piano a càrrec de M.Àngels Soteras. Ja a les 12:15h es presentarà el conte “Llegenda de Pedra Escolta, dins de la col·lació Contes i llegendes de Tordera. El conte és de l’autor Joan Torrent membre del cercle amb il·lustracions del pintor Joan Colomer.

 A les 12:30h tindrem recital de cant a càrrec de Joaquim Gispert i Regina Santiago, membres de la Coral Parroquial de Tordera.

L’acte central de l’aplec, com cada any, serà la Missa presidida pel rector de Tordera Mn. Salvador Juanola acompanyat de la coral parroquial Serà a les 13:00h al monestir de Roca-Rossa.