IniciAppNúria Marín nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Joan Carles Garcia...

Núria Marín nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Joan Carles Garcia pren possessió de diputat provincial.

La socialista Núria Marín és la nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Va ser escollida ahir en segona votació per majoria simple.

Marín va obtenir els 23 vots que sumen els diputats socialistes i els de Junts per Catalunya. El segon candidat més votat va ser Dionís Guiteras, d’Esquerra Republicana de Catalunya, amb 17 vots. Per darrera, a distància, van quedar Laura Pérez, d’En Comú Podem, amb 5 vots; Salvador Tovar, de Ciutadans, amb 4, i Xavier Garcia Albiol, del Partit Popular, 2. 

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va prometre ahir el càrrec com a diputat de Junts per Catalunya, aquest era el moment.

jurament JCG dipu

Com a portaveu de Junts x Catalunya Garcia va fer una crida al diàleg més enllà de les discrepàncies. Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera i portaveu de JxCat, defensava que “tots els projectes són vàlids” als municipis per “fer més gran la institució”. En declaracions a la xarxa, Garcia explicava que la proposta d’acord amb ERC havia arribat tard, en concret quan ja s’havia materialitzat l’acord amb el PSC

alcalde dipu

Des d’abans que comencés el ple, desenes de persones es van concentrar a la Rambla de Catalunya de Barcelona, a l’exterior de la seu de la Diputació. Amb pancartes amb el lema “Stop 155”, van expressar el seu rebuig al pacte entre el PSC i Junts per Catalunya que va donar la presidència a la socialista Núria Marín

ÚLTIMES NOTÍCIES