ANC Tordera organitza la projecció del documental “El Cel a tocar”


El pròxim divendres 5 de Juliol la Biblioteca de Tordera acollirà la projecció del documental El cel a tocar de la Directora Rosa (Toti) Baches, amb una durada de 25 minuts. Aquest curt va sobre la primera colla castellera a Alemanya i és una reflexió molt personal sobre les dificultats de ser castellera, mare i independentista a l’estranger. El curt ha passat per molts festivals arreu del món i ha rebut el premi al millor curt documental a Santiago del Estero, Argentina.

Es va gravar l’any 2014 i està ambientat al voltant del referèndum d’aquell any. La directora Rosa “Toti” Baches, una catalana que viu des de fa més de vint anys a Alemanya i la seva filla pertanyen a la colla “Els Xiquets de l’Alster”, la primera colla castellera a Alemanya fundada el 2013.

Fent castells, la directora redescobreix la seva identitat cultural, retroba les seves arrels fora de casa i les hi passa a través de la colla, amb els assajos i la vida castellera a la seva filla nascuda a Hamburg. Paral·lelament, infinitat d’activitats entorn al moviment independentista a Catalunya marcaran profundament la temporada dels castellers d’Hamburg.

En acabar, es farà una xerrada-col·loqui amb la Directora. La projecció començarà a les 19:00h amb entrada gratuïta.