Aturem la C-32 informa els conductors que accedeixen al sud de la Costa Brava sobre les “irregularitats” de les obres


Foto: Q. Puig

La plataforma Aturem la C-32 ha fet un acte informatiu a Tordera aquest divendres per als conductors que accedien al sud de la Costa Brava provinents de Barcelona. L’acció s’ha fet coincidint amb l’operació sortida del pont de Sant Joan i ha tingut per objectiu denunciar “les irregularitats” que suposen les obres d’allargament de l’autopista i que, de moment, ha fet que es talessin una desena d’hectàrees d’arbres entre Lloret i Blanes. Els informants han lamentat la “connivència” amb la que la Generalitat “diu amén” a la forma d’operar d’Abertis, l’empresa concessionària. També s’han volgut fer patents les alternatives que s’han proposat per evitar la construcció de la via que, assegura la plataforma, suposa una despesa de 90 milions d’euros, el doble de les possibilitats que ofereix l’associació.

El portaveu d’Aturem la C-32, Joan Mora, assenyala que la Generalitat tira endavant les obres malgrat que contravé els informes mediambientals.

protesta C-32 1

Aturem la C-32 va començar a denunciar “del dany irreparable” de la construcció de l’autopista el 2015. La plataforma recorda que si l’obra tira endavant acabarà suposant “la destrucció” d’unes 60 hectàrees de bosc amb un gran nombre de rieres. El portaveu d’Aturem la C-32, Joan Mora, lamenta que ningú fa cas de les alternatives malgrat que ja estan aprovades.      

protesta C-32 2

Actualment el cas està als jutjats i pendent de saber si s’admet l’últim recurs interposat per l’entitat SOS Costa Brava, que engloba diverses associacions ecologistes gironines, entre les quals Aturem la C-32.