Adjudicat el perllongament de la C-32 a l’empresa Dragados


Abertis ha adjudicat el perllongament de la C-32 que arriba fins a Lloret de Mar, passant per Tordera, a l’empresa Dragados. En aquets cas, l’adjudicació ha esdevingut per un import de més de 65 milions d’euros. Dragados és una empresa propietat d’ACS, una de les quals Abertis va adquirir el passat mes de Novembre del 2018. La C-32 és una concessió de la Generalitat i, per tant, la licitació i adjudicació s’hauria de fer a través d’un procés públic. Els treballs envers la C-32 preveuen la construcció d’un tram de 6,7 quilòmetres d’un carril per sentit i un tercer carril reversible, segons les necessitats del trànsit. A més, el projecte també preveu dos túnels i cinc viaductes. El termini de la construcció es preveu que es desenvolupi en 26 mesos.

La qüestió fa voltes després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre la primera licitació per fer el perllongament, que es va fer el passat 2016, arran del recurs de diferents entitats que consideraven que l’estudi informatiu, segons el qual es va aprovar la declaració ambiental l’any 2000, no es podia aplicar al projecte perquè s’havia canviat el traçat.

El segon intent va arribar el març del 2018, quan la Generalitat va iniciar de nou tota la tramitació administrativa per fer el perllongament de la C-32 des de Blanes fins a Lloret de Mar sense haver canviat el traçat. El Departament de Territori i Sostenibilitat va anul·lar el procés que s’havia iniciat el 2000, que va acabar amb l’aprovació definitiva del projecte el 2016 i que el TSJC va decidir suspendre cautelarment.

Paral·lelament, han nascut diferents moviments contraris. De fet, el desembre passat, la plataforma Aturem la C-32 va presentar un nou contenciós administratiu contra l’estudi informatiu del Govern català aprovat el març de 2018 per allargar la carretera.

Tot i això, fa menys d’un mes van començar les obres prèvies. Recentment ha estat la Generalitat va iniciar els tràmits per expropiar les més de 200 finques afectades amb les obres.