L’AJUNTAMENT DE TORDERA COL·LOCARÀ LA PRIMERA PEDRA DEL FUTUR PONT DE FERRO LA NIT DE SANT BARTOMEU


El pont de ferro de Tordera tornarà a ser una realitat els propers mesos, desprès de 37 anys de la seva caiguda. Coincidint amb la diada de Sant Bartomeu, està previst l’acte de col·locació de la primera pedra del pont de ferro, un dels símbols de la memòria històrica del municipi. L’activitat començarà a un quart de deu de la nit darrere de la plaça de l’església i enllaçarà amb l’ enlairament del castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Igual.

El projecte està valorat en prop d’un milió d’euros i consta de dues fases. La primera suposarà la construcció d’una passarel·la de vianants d’uns 150 metres de llargada amb quatre pilars de suport, tres dels quals s’aixecaran a la llera del riu per garantir l’estabilitat de la passera. Un dels accessos al pont sortirà des de darrere l’església, mantenint així l’accés original, i l’ altre des del pàrquing de la zona esportiva. La segona fase és una iniciativa nova que servirà per apropar el centre del poble amb el veïnat de Sant Pere a través d’una passarel·la de vianants que anirà des de l’illa del riu fins al veïnat, passant per darrere dels equipaments esportius. L’ajuntament de Tordera preveu començar les obres passats els mesos d’estiu.