IniciNoticiesMedi ambientTordera es mostra contrària a l’extracció de sorra de la llera del...

Tordera es mostra contrària a l’extracció de sorra de la llera del riu per a la regeneració de la platja de Blanes

Els municipis de l’Alt Maresme, amb el suport del Consell Comarcal, s’oposen frontalment a qualsevol actuació de regeneració de platges que suposi tornar a dragar, un any més, el fons marí. La Comissió del Litoral es va reunir ahir d’urgència després que alguns municipis hagin rebut una comunicació del Ministeri de Medi Ambient anunciant l’extracció de 150.000 metres cúbics de sorra de port d’Arenys i de la llera de la Tordera per a la regeneració de la platja de Blanes. L’impacte mediambiental en l’ecosistema, la manca de diàleg per part del Ministeri a l’hora d’escoltar les reivindicacions del territori i la manca d’una solució global per al litoral que eviti la continua adopció de mesures puntuals són els principals arguments de les al·legacions que els ajuntaments presentaran al projecte. Tordera va ser representada en la reunió per el regidor Àngel Pous. En declaracions a la nostra emissora, parlava sobre quina afectació podria tenir per Tordera l’extracció de sorra a la llera del riu.

sorra la tordera 1

Tordera demana un política més global de la conca i la costa marina. En aquest sentit, Àngel Pous demana que la llera de la Tordera no es toqui.

sorra la tordera 2

La Comissió del Litoral del Consell comarcal del Maresme vol enviar un “missatge d’unitat” del territori en front del darrer projecte que el Ministeri de Medi Ambient preveu dur a terme a la costa maresme, amb l’extracció de sorra per a la regeneració de la platja de Blanes. El projecte vol extreure 100.000 metres cúbics de sorra de la Tordera i 50.000 més del port d’Arenys. En paraules del president comarcal Miquel Àngel Martínez, cal “unir voluntats i generar sinèrgies” per actuar en “defensa del front marítim” i per demanar que la regeneració de les platges es faci sense que hi hagi impacte en el fons marí, com han denunciat els representants d’ajuntament de l’alt Maresme, com Arenys, Tordera, Malgrat de Mar o Santa Susanna.

sorra la tordera 3

La plataforma Preservem el Litoral reclama la suspensió del dragatge marí ja que assegura que ha representat la desaparició de la petxina lluenta de la costa del Maresme. La plataforma qüestiona també l’extracció de sorra que es planteja fer a la Tordera. Tampoc aproven la construcció dels dos dics de 130 metres de llarg per contenir la sorra.

ÚLTIMES NOTÍCIES