L’ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN DE L’ESPLAI FA ENTREGA DELS PREMIS DEL CONCURS DE POESIA I RAPSODES AMB UNA GRAN AFLUÈNCIA DE PÚBLIC


Dissabte a la tarda es va duu a terme l’entrega de premis de la divuitena edició del concurs de poesia i rapsodes, que organitza l’Associació de Gent Gran de l’Esplai amb el suport de Ràdio Tordera i la fundació “La Caixa”. El jurat format per Maria Serrat, Elvira Romaguera, R. Maria Ruscalleda i Joan Madrid, reunit el dia 17 de novembre, va decidir que els guanyadors havien de ser aquests:

En el grup A (categoria fins a 9 anys), el primer premi va ser per l’Anna Carbó (“Els bolets”), el segon premi se’l va endur en Joan Figueres (“Els bolets”) i el tercer premi va anar cap a la Núria Sitjà (“El mar”). Escoltem-los.

En aquesta categoria, degut a la gran participació, es va decidir donar un accèssit en Narrativa a Joel Lozano per la història “L’aventura del koala”. El portaveu de l’organització, Joan Madrid, va explicar que de cara a l’any vinent, s’ha pensat en crear una categoria de narrativa per poder premiar també aquestes obres. Escoltem-lo.

En el grup B (categoria de 10 a 14 anys), hi va haver un únic primer premi que se’l va endur la Mar Contreras amb la poesia “Como soy”.

En el grup C (categoria de 15 a 20 anys), el primer premi va ser per l’Alba Colomer, de Vic, amb la poesia “Trossets de mar”. El segon premi se’l va endur la Laia Royo, de Manresa, amb el títol “La pugna del amor y la razón”. I el tercer premi va anar cap a Torrelavit (Barcelona), per la poesia “Nocturn a la ciutat grega”, de Lluís Font. Escoltem les paraules de les dues noies premiades en aquesta categoria.

En el grup de D (categoria de 21 anys en amunt), el primer premi va ser per en Vicenç Andros, de Lluçà, amb la poesia “Essència”. El segon premi va anar a parar a Terrassa, per la poesia de Ramón Diez, “Mi barca”. El tercer premi se’l va endur en Daniel Ferrer, de Figueres, per la poesia “Moments d’enyorança”. Escoltem les paraules dels tres guanyadors, quan explicaven en què s’havien inspirat per escriure les seves poesies.

En l’apartat de rapsodes (a partir de 21 anys), el primer premi va ser per l’Alberto Rojo, de l’Hospitalet; el segon premi se’l va endur la Maria Antònia Solé, de La Garriga i, el tercer premi va ser per en Robert Bosch, de Lloret de Mar. Escoltem les declaracions del primer i tercer classificats.

L’entrega de premis també va comptar amb la participació d’un quartet de corda del conservatori del Teatre del Liceu, que va deleitar a tot el públic present amb una variada selecció de temes, des dels més clàssics fins a la música més tradicional i actual. Per concloure l’acte, l’organització va convidar a tots els assistents a coca i cava.