Dimecres, 10 agost, 2022
IniciAppLa dessalinitzadora de la Tordera funciona al 85% per combatre la sequera

La dessalinitzadora de la Tordera funciona al 85% per combatre la sequera

Dessalinitzadora de Tordera

Les reserves d’aigua a les conques internes de Catalunya es troben al 56%, una xifra que dista molt del 75% de mitjana dels últims 10 anys. Els més de 70 dies sense precipitació i un 2021 sec arreu del país han provocat la situació actual, amb les reserves a un nivell tan baix.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha activat la prealerta de sequera perquè s’ha baixat del 60% en les reserves d’aigua.

Des del funcionament de la dessalinitzadora de la Tordera el 2002 i la del Prat el 2009, cada cop que les sequeres han arribat a casa nostra han entrat plenament en funcionament per mitigar la captació d’aigua del sistema Ter-Llobregat. Actualment funcionen al 85% de la seva capacitat total, quan en condicions normals el percentatge es troba entre el 10 i el 15%. Quan les reserves d’aigua baixen del 60% als pantans de les conques internes incrementen la seva producció. Si la situació de sequera s’agreugés més, la dessalinitzadora del Prat té la capacitat de produir el 24% de l’aigua que es consumeix a la regió metropolitana de Barcelona.

ÚLTIMES NOTÍCIES