IniciNoticiesAugment de violència masclista a Tordera, sobretot en dones joves

Augment de violència masclista a Tordera, sobretot en dones joves

La violència masclista ha augmentat durant l’estiu a Tordera. En un balanç de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament, s’ha posat damunt la taula la preocupació per l’augment de situacions d’ajuda que s’han dut a terme durant aquests darrers mesos post-confinament.

Malgrat que no hi ha dades publicades, Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera ha detectat un augment dels casos de violència masclistes al municipi. Tot i que durant el confinament hi va haver un estancament dels casos, segurament pel fet “d’estar tancats a casa” i la complexitat de “com fer-ho saber” a les autoritats, durant aquest darrer mes, els casos han anat en augment.

La regidora de Serveis Socials Toñi Garcia, ha detallat, a més, que la majoria de casos i atacs masclistes es duen a terme sobre dones joves.

masclisme 1

Per atendre la situació, des del Consell Comarcal del maresme es va aprovar un protocol, ara fa un any, d’actuació davant tal violència masclista. A nivell municipial, Serveis Socials potencia l’empoderament de la dona. Ho explica la regidora Toñi Garcia.

masclisme 2

Des de la regidoria també hi ha tècnics especialitzats en la violència contra els menors. Per a l’atenció de la violència masclista es pot fer servir el telèfon 900 900 120. El suport és totalment gratuït.

ÚLTIMES NOTÍCIES