IniciAppDesmantellen dues plantacions de marihuana ocultes en cases de Tordera i gestionades...

Desmantellen dues plantacions de marihuana ocultes en cases de Tordera i gestionades per una banda de narcotraficants

La policia espanyola ha desmantellat dues plantacions de marihuana ubicades en dues cases unifamiliars de Tordera i gestionades per una banda dedicada al narcotràfic. Les explotacions estaven habilitades per produir 15.000 plantes per collita i cuidades per ciutadans albanesos que l’organització hauria captat al seu país d’origen i hauria obligat a treballar per a ella. La investigació va començar a finals d’octubre de 2019 i el passat mes de març va permetre localitzar 17.600 plantes i detenir set persones com a presumptes autores de delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. Dos dels arrestats són membres destacats de la banda i considerats “delinqüents perillosos”.

La investigació de la policia espanyola ha revelat que aquesta organització criminal dedicada al narcotràfic hauria captat dues famílies albaneses al seu país d’origen, amb la promesa d’un fals treball a l’Estat espanyol. Un cop aquí, veient la precària situació en què es trobaven, aquestes persones s’haurien vist obligades a acceptar sota coaccions l’oferta de residir en els habitatges on la banda havia instal·lat les plantacions, així com a cuidar-les.

En el transcurs dels dos registres efectuats a les vivendes, la policia va identificar dos menors d’edat, un d’ells de 17 anys i que va resultar detingut, mentre que l’altre va ser posat a disposició de la serveis socials de protecció en considerar-se que es trobaria en situació potencial de risc. Així mateix es van localitzar un total de 17.600 plantes en diferents fases de desenvolupament, i es van intervenir 1.210 euros en efectiu, una furgoneta, dues destrals i dos bats de beisbol metàl·lics, així com nombrós material elèctric i de filtrat d’aire.A banda dels set detinguts, dues persones més han declarat davant la policia en qualitat d’investigats per la seva presumpta relació amb els fets.

ÚLTIMES NOTÍCIES