IniciAppEls centres sociosanitaris de la Corporació de Salut Maresme-Selva habiliten videotrucades perquè...

Els centres sociosanitaris de la Corporació de Salut Maresme-Selva habiliten videotrucades perquè els pacients puguin veure als seus familiars

La crisi sanitària pel coronavirus ha fet redoblar esforços per mantenir aïllats els més vulnerables, com els avis ingressats en sociosanitaris o residències. Tallar tot contacte amb l’exterior, però, també genera neguit entre els usuaris i les famílies. Aquesta setmana, Afers Socials repartirà 1.000 tauletes tàctics a residències de gent gran però en alguns centres, com els sociosanitaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ja van començar a buscar sistemes per fer videotrucades o fer arribar imatges als familiars a través de xarxes socials pocs dies després de la declaració de l’estat d’alarma. La treballadora social de l’hospital de Calella, Laura Molina, detalla que la incomunicació generava angoixa en alguns pacients.

Molina 1

Laura Molina, explica alguns exemples de reaccions a les videotrucades.

Molina 2

D’ençà que la pandèmia va arribar al nostre país els hospitals i centres sociosanitaris d’arreu s’han vist obligats a prendre mesures molt restrictives de visites, amb l’objectiu d’evitar que hi pugui haver nous casos de contagi. Aquestes mesures han portat a buscar alternatives per facilitar les relacions entre pacients i familiars mentre duri el període de confinament. Amb una tauleta, un ordinador o un mòbil, s’està fent possible la comunicació entre els malalts ingressats a l’hospital i els seus familiars.

ÚLTIMES NOTÍCIES