IniciNoticiesPolíticaS’aprova una moció per acabar amb els desnonaments i regular el preu...

S’aprova una moció per acabar amb els desnonaments i regular el preu del lloguer

ple ordinari gener 18L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir una moció presentada per Som Tordera de suport a la llei de l’habitatge de la PAH. El projecte pretén acabar amb els desnonaments, els deutes hipotecaris impagables i la pobresa energètica i regular els preus del lloguer, a més de permetre reallotjar temporalment a famílies en emergència a pisos buits de la banca. Actualment cada vuit minuts es produeix un desnonament, en els darrers anys els preus del lloguer han pujat un 30% i aquest hivern cinc milions de llars pateixen fred per no poder fer front a les factures de les subministradores d’energia. Per això, la PAH ha registrat aquest projecte de llei estatal que recull mesures per cancel·lar els deutes hipotecaris per sempre més, aturar tots els desnonaments, reallotjar famílies en pisos de la banca ‘injustificadament’ buits, garantir llum, aigua i gas a totes les famílies i regular els preus del lloguer ‘com es fa en altres països de la Unió Europea’. Defensava la moció el regidor de Som Tordera, Salvador Giralt.

mocio pah som

Malgrat estar d’acord amb el seu debat en el congrés, el regidor del PP, Xavier Martin va mostrar el seu desacord en el punt de la resolució on obligar a l’administració a oferir reallotjament, fins i tot, en casos d’ocupació.

mocio pah pp

Els socialistes van votar favorablement a la moció. Malgrat això, la regidora del PSC, Toñi Garcia va anunciar que el PSOE té previst presentar esmenes en alguns punts de llei perquè, segons explicava, ratllen la inconstitucionalitat.

mocio pah psc

El regidor d’ERC-Gent de Tordera, Jordi Romaguera assegura que aquestes mesures proposades en la llei, oferiran una segona oportunitat a les persones que tenen dificultats al dret a l’habitatge.

mocio pah erc

El regidor no adscrit, José Carlos Villaro creu que les mesures són justes.

mocio pah villaro

El regidor d’habitatge, Josep Llorens va donar suport a la proposta de llei i agraïa la tasca de la PAH a Tordera.

mocio pah pdecat

El text de llei conjumina, d’una banda, les demandes que provenen de les famílies afectades per l’emergència habitacional i, d’altra banda, recull les propostes que des dels grups parlamentaris s’han realitzat al text en un procés de negociació i integració que ha durat més de nou mesos.

ÚLTIMES NOTÍCIES