IniciNoticiesTordera demana diàleg i mediació desprès de la compareixença ahir del president...

Tordera demana diàleg i mediació desprès de la compareixença ahir del president Puigdemont

1200_1507656195IMG_6940El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir davant el ple del Parlament que, amb els resultats del referèndum de l’1-O a la mà, Catalunya “s’ha guanyat ser un estat independent, ser escoltada i ser respectada”. En aquest sentit, va defensar que l’1 d’octubre va suposar “un abans i un després” i, per això, va voler “assumir, en presentar els resultats del referèndum, el mandat del poble que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república”. Així, va assegurar que just això era el que estava fent al ple “amb solemnitat i per respecte i responsabilitat”. I amb aquest mateix caràcter, el president, en nom seu i del Govern, va proposar que el Parlament “suspengui els efectes de la declaració d’independència” perquè en les properes setmanes s’emprengui “un diàleg sense el qual no és possible una solució acordada”.

independencia puigdemont

L’ alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que el govern de la generalitat ha fet un gest i ara depèn de l’ Estat espanyol si vol tirar pel dret o dialogar. En aquest sentit, creu que ara és important saber la voluntat que hi ha de diàleg.

independencia alcalde

Segons ERC, el resultat del Referèndum és clar i la seva aplicació és irrenunciable. L’Estat té l’oportunitat de dialogar i pactar-ne l’aplicació. La regidora Anna Serra diu que , si no hi ha voluntat de diàleg per part de l’Estat, cal seguir legítimament endavant amb la República.

independencia erc

Segons el PSC, el Govern va fer unes declaracions en el ple i després va signar un document diferent en una sala d’actes. Segons el regidor socialista, Rafa Delgado és evident que la solució passarà per què el poble de Catalunya voti, però es necessita restablir el diàleg des de la legalitat. És evident que el socialisme sempre ha estat i continuarà estant en no destruir els ponts, diu.

independencia psc

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt considera que el govern ha fet una mostra de diàleg. Demana a l’ Estat que segui a escoltar i a dialogar i que estigui a l’ alçada de la gent de Catalunya,

independencia som tordera

El regidor del PP, Xavier Martin assegura que la posició de Puigdemont evita molts problemes a Catalunya i Espanya. Martin confia que no s’ apliqui l’ article 155 i creu que és el moment del diàleg.

independencia pp

El govern de la Generalitat i els diputats de Junts pel Sí i la CUP van firmar ahir la Declaració d’Independència que quedarà en suspens, tal com ha anunciat el president de la Generalitat. Amb aquesta signatura simbòlica, es vol que quedi constància del suport dels signants a la independència. El ple del Parlament aprovarà aquesta declaració quan es consideri esgotada l’etapa de mediació

ÚLTIMES NOTÍCIES