IniciNoticiesSocietatTordera reivindica l'eliminació de la violència vers les dones amb diferents activitats...

Tordera reivindica l’eliminació de la violència vers les dones amb diferents activitats durant tota la setmana

Des de la regidoria d’Igualtat conjuntament amb diferents entitats impulsen una nova setmana reinvindicativa coincidint amb el 25N Dia Mundial contra la violència vers les dones. 

El Ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament, convocat per aquest dijous 24 de novembre, també s’adherirà al Dia Internacional contra la violència vers les Dones a través d’una declaració institucional.

L’Associació de Dones Torderenques, per la seva banda, organitza també diverses activitats a l’entorn del Dia contra la violència de gènere. Des de fa anys, l’entitat torderenca programa activitats i iniciatives de tot tipus adreçades a les dones de Tordera i les realitzen als espais municipals que s’han posat a disposició de l’entitat per poder-les dur a terme. Per aquest dilluns 21, a la plaça de l’Església, realitzaran un taller de preparació de la “performance” sabates vermelles que executaran el mateix divendres. Marian Linares, presidenta de l’associació de dones, explica d’on sorgeix aquesta posada en escena estrenada el 1992.

Acte dones 1

“Consisteix en sabates usades pintar-les de vermell i omplir les places”

És per això que des de l’organització demanen la participació de la ciutadania, col·laborant i aportant sabates.

Acte dones 2

El dissabte organitzen un vermut popular en homenatge a les víctimes de la violència de gènere a la mateixa plaça. Tota la programació de l’entitat es pot consultar des de les seves xarxes socials.

El Casal de Joves també impulsen diferents iniciatives adreçades a la conscienciació i sensiblització. Com les edicions anteriors, organitzarà tallers gratuïts d’autodefensa femenina per a dones, a càrrec del Club Taekwondo Més Tordera, un taller d’autodefensa digital i un altre taller relacionat amb el rap i l’expressió amb perspectiva de gènere amb l’artista Bren. Per participar en aquestes activitat cal inscripció prèvia. 

El divendres 25N, la plaça de l’Església acollirà la lectura del manifest i presentació de la campanya “Sabates vermelles” de l’Associació de dones torderenques a partir de les 17:30h.

A les 18:00h, l’Elisenda Guiu i l’Òscar Molina realitzaran una lectura dramatitzada “píndoles literàries contra la violència de genère”. 

Des de la secretaria general de l’esport també s’impulsa la Campanya “25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones: Manifest de l’Esport”. L’Associació de Dones torderenques ha dut a terme activitats de tota mena, tal com explica Linares al programa Tordera en Directe.

Acte dones 3

Des de la regidoria d’esports i les entitats esportives del municipi també s’afegeixen en el Manifest del món de l’Esport, promogut pel Consell Català de l’Esport, es fa una crida a professionals i entitats esportives per sumar-se a aquest compromís en què es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència i, especialment, aquelles que afecten les dones i els seus fills i filles.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES