IniciNoticiesSalutL'atenció primària incorpora per primer cop higienistes dentals

L’atenció primària incorpora per primer cop higienistes dentals

El CAP Tordera disposa d’aquesta professional des de principis d’any i prioritza infants i adolescents, dones embarassades i persones en vulnerabilitat econòmica

El centres d’atenció primària incorporen higienistes dentals. A principis de 2022 es va incorporar una professional  al  CAP Tordera i se’n contractaran uns 70 a tot Catalunya. L’objectiu és que els infants i adolescents, les dones embarassades i les persones en situació de vulnerabilitat econòmica tinguin accés a aquest servei. S’hi han destinat més de dos milions i mig d’euros aquest any i se n’hi invertiran 14 milions i mig en el pressupost de l’any que ve.  El director del CAP Tordera, Leonardo Heredia celebra aquesta novetat i recorda que el nostre municipi compta amb una higienista des de principis d’any.

Leonardo higienista

“actualment atén a les tardes i possiblement ampliarà el seu horari”

La funció de l’higienista serà prevenir i promoure la salut bucodental així com fer el seguiment i tractament preventiu de càries i altres patologies de baixa complexitat. Aquests professionals s’integraran a les unitats d’odontologia, formades actualment per odontòlegs de l’atenció primària i comunitària (APiC) i tècnics auxiliars en cures d’infermeria. També tindran prioritat les persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES