IniciNoticiesPolíticaEl govern municipal torna a exigir a l’Estat una llei per poder...

El govern municipal torna a exigir a l’Estat una llei per poder actuar davant les ocupacions il·legals

Amb la modificació de la llei, l’Ajuntament podrà actuar i fer fora als ocupes que presentin signes d’incivisme i molèsties als veïns.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat canvis legislatius per lluitar contra les ocupacions delinqüencials d’immobles i destinar-los a habitatge social. El Departament de Justícia reformarà la llei perquè els veïns d’un pis ocupat puguin instar el desallotjament judicial si en aquest hi ha activitat delinqüencial o si els seus ocupants alteren la convivència de l’edifici, sempre que l’habitatge sigui propietat d’un gran tenidor.

L’objectiu de la reforma és dotar els ajuntaments i les comunitats de propietaris d’instruments perquè puguin actuar, en cas que el propietari no ho faci, per promoure i restituir la convivència i el civisme, en aquells àmbits en què es veu greument pertorbada per les actituds conflictives, sovint agressives, que duen a terme persones que han ocupant de forma il·legal habitatges, que són propietat especialment de bancs, grans immobiliàries o de fons d’inversió.

Una modificació legislativa que ha celebrat el govern municipal. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, explica que ha demanat reiteradament al Govern la necessitat de crear una normativa per tal que l’Ajuntament pugui actuar davant les ocupacions.

Alcalde ocupacions 1

“Que aquells grans propietaris que tenen pisos buits tingui l’obligació de fer un habitatge de lloguer social”

Malgrat que els Ajuntaments municipals no tenen –de moment- cap competència per fer front a la problemàtica que puguin causar les ocupacions il·legals, des del govern municipal de Tordera s’ha actuat al costat dels propietaris dins del poc marge legal amb el què compten. Ho explica l’alcalde de Tordera.

Alcalde ocupacions 2

Però aquestes accions les ha de fer, legalment, el propietari del pis. Moltes vegades passa que són grans entitats bancàries que no prenen partit davant la situació. Si bé és cert, moltes de les actuacions s’han fet, com afirma l’alcalde torderenc, en les situacions d’ocupacions “incíviques”.

Unes accions, doncs, que sí que han reduït les ocupacions d’habitatge a Tordera.  En dona detalls Joan Carles Garcia.

Alcalde ocupacions 3

Amb la modificació de la llei, l’Ajuntament podrà actuar i fer fora als ocupes que presentin signes d’incivisme i molèsties als veïns. Una modificació que no és instantània, si bé encara tardarà uns mesos a poder-se aplicar.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES