IniciNoticiesSalutActivat l'alerta INUNCAT per pluges intenses la propera nit i matinada

Activat l’alerta INUNCAT per pluges intenses la propera nit i matinada

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió d’un episodi de pluges intenses aquesta propera nit i matinada que podria afectar, sobretot, les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els xàfecs més intensos podran superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en mitja hora i podran anar acompanyats de tempesta i fenòmens de temps violent, com ara fort vent, calamarsa, esclafits o tornados.

De manera puntual, a més, es podran superar els 30 o 40 litres metre quadrat en mitja hora. Aquest fet podria provocar incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals.

Davant d’aquesta situació, des de Protecció Civil es recomana a la ciutadania fer un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació; mantenir-se informat sobre l’estat de la xarxa viària; evitar apropar-se a llocs on pugui haver-hi acumulació d’aigua, així com rieres i torrents; i, si entra aigua a casa, pujar a les plantes elevades i no baixar al soterrani o garatge si està inundat.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES