Dissabte, 4 febrer, 2023
IniciNoticiesMedi ambientEs detecta per primer cop la presència de llúdriga al Parc...

Es detecta per primer cop la presència de llúdriga al Parc del Montnegre i el Corredor

L’exemplar de llúdriga ha aparegut en una de les dotze càmeres de fototrampeig que formen la parcel·la d’estudi del Parc, propera a un dels afluents del riu Tordera.

A mitjans de juliol, es va fotografiar per primera vegada una llúdriga al Parc del Montnegre i el Corredor. Les imatges van ser enregistrades en el marc del Pla de seguiment  promogut pel Grup de recerca en carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN).

L’exemplar de llúdriga ha aparegut en una de les dotze càmeres de fototrampeig que formen la parcel·la d’estudi del Parc, propera a un dels afluents del riu Tordera. En aquesta zona s’hi han realitzat durant l’estiu dues aportacions d’aigua per mantenir les poblacions de dues espècies de peixos: el barb de muntanya i la bagra. Possiblement, la disponibilitat d’aigua i d’aliment explicarien la presència d’aquesta llúdriga a la zona.

L’any 2021, l’Observatori RIVUS ja va detectar llúdrigues reproductores a la baixa Tordera, després de quaranta anys d’absència. L’augment de la població de llúdriga de la conca s’ha vist afavorida per la millora de les seves aigües i la protecció legal de l’espècie, que feia preveure la possibilitat de trobar algun exemplar a l’àrea d’estudi. Des del Parc s’espera que aquesta troballa no sigui un fet aïllat i que, malgrat la sequera que enguany està patint el territori, es puguin mantenir els cabals ecològics necessaris perquè la llúdriga i la resta d’espècies lligades als hàbitats de ribera es puguin establir al massís i incrementar, així, el seu valor de conservació.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES