Dimecres, 1 febrer, 2023
IniciNoticiesMedi ambientPuja el nivell de residus reciclats a Tordera fins al 54,2%

Puja el nivell de residus reciclats a Tordera fins al 54,2%

Tordera és un dels municipis de l’Alt Maresme i rodalies amb major percentatge de residus reciclats.

Tordera ha arribat al 54,20% de residus reciclats durant l’any 2021. Segons dades de l’Agència Catalana de Residus, el municipi torderenc ha arribat a l’objectiu marcat per la Comissió Europea per afavorir la recollida selectiva. És una dada que millora notablement els anteriors registres.

L’any 2021 es va reciclar el 54,20% dels residus generats al municipi, dada que suposa un augment important respecte el 2020, quan el percentatge era de 48,31%. A diferència, l’any 2017 (quan encara no s’havia marcat objectius) era del 36,28% a Tordera. Així és com Tordera supera el 50% de residus reciclats, tal com demanava la Comissió Europea als municipis d’arreu del continent. Una meta que s’endureix amb el pas de cada lustre: al 2025, s’ha d’assolir el 55%; al 2030, el 60%; i al 2035, el 65%. Ho explica la regidora de medi ambient, Nàdia Cantero.

Nadia Cantero

“Estem reciclant el 54% de les nostres escombraries, per tant estem assolint els objectius de la UE que té previst pel 2025 que és del 50%”

Durant els darrers mesos l’ajuntament ha impulsat la campanya informativa de conscienciació del reciclatge de les illes de contenidors. A través de la presència a peu de carrer, es fa un seguiment informatiu per a totes les persones que vagin a dipositar la brossa. La campanya, sota el nom de “Soc sostenible, Soc Tordera”, vol conscienciar en el reforç del reciclatge. Ho explica la regidora de medi ambient, Nàdia Cantero.

Nadia Cantero 2

Tordera és un dels municipis de l’Alt Maresme i rodalies amb major percentatge de residus reciclats. Palafolls se situa al 49,29%, Fogars al 40,16%, Santa Susanna al 25.42% i Blanes amb el 44%. Malgrat de Mar arriba al 52,02%.

ÚLTIMES NOTÍCIES