IniciNoticiesMedi ambientLes precipitacions han baixat dràsticament durant aquesta primera part del 2022

Les precipitacions han baixat dràsticament durant aquesta primera part del 2022

Les dades de meteorologia marquen un canvi dràstic respecte anys anteriors. La sequera i les altes temperatures, són respostes del canvi climàtic persistent que, aquest estiu, s’ha notat més que mai al país. Concretament a Tordera, les precipitacions s’han reduït de forma molt destacable i això ja afecta la flora del municipi.

A nivell de dades, les precipitacions mitjanes a Tordera durant els primers mesos de l’any són de 750 litres. Aquest 2022, però, no s’ha arribat ni a la meitat en els primers 7 mesos. Ho explica el geògraf, tècnic en gestió forestal, major d’investigació d’incendis i bomber voluntari torderenc, Sergi Fontseca.

Fontseca meteo 1

”Va ploure però no de la manera que ens esperaríem”

El mes de juliol ha estat ben sec, cosa que és habitual. Però no ho són les altes temperatures d’enguany. Les màximes a Tordera s’han enfilat fins als 39 graus en les diverses onades de calor viscudes. Sergi Fontseca desgrana algunes de les dades sobre temperatures.

Fontseca meteo 2

El mes d’agost també es preveu calorós. Les altes temperatures i la sequera es noten a la flora del municipi. Molts arbres han començat molt més aviat de l’habitual el procés d’abcissió, és a dir, de perdre fulles. Això comporta, al final, un augment del perill d’incendi. Fontseca explica al programa Tordera en Directe la situació del bosc torderenc.

Fontseca meteo 3

 Sergi Fontseca recorda que la “petjada de carboni” és l’impacte individual i col·lectiu de la societat en el medi ambient. Una repercussió que aguditza el canvi climàtic que, de retruc, és el que genera aquest augment de temperatures i de sequera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES