Dimecres, 10 agost, 2022
IniciNoticiesEducacióLa Regidoria d'Ensenyament impulsa entre els alumnes de 3r, 4t i 5è...

La Regidoria d’Ensenyament impulsa entre els alumnes de 3r, 4t i 5è de Primària el Passaport Edunauta, una eina per afavorir la igualtat educativa el fora escola

És un projecte que connecta, reconeix i fa visibles els aprenentatges dels infants de 3 a 12 anys més enllà de l’escola, promovent l’accés a tots els nens i nenes d’un municipi, barri o territori a activitats educatives obertes.

En algunes ocasions els nens i nenes no tenen les mateixes possibilitats d’accés a les oportunitats educatives més enllà de l’escola, i aquestes dificultats d’accés poden ser una important font de desigualtat educativa. Per combatre aquesta escletxa d’oportunitats i garantir que cap infant quedi enrere, la Regidoria d’Ensenyament, a través del programa #TorderaEduca, impulsa el Passaport Edunauta.

És un projecte que connecta, reconeix i fa visibles els aprenentatges dels infants de 3 a 12 anys més enllà de l’escola, promovent l’accés a tots els nens i nenes d’un municipi, barri o territori a activitats educatives obertes.  Ho explica el regidor d’ensenyament, Pau Megias.

Passaport educa

El Passaport Edunauta es basa en una metodologia innovadora i internacionalment reconeguda, els passaports d’aprenentatge (learning passaports), que són eines que catalitzen i connecten tota la potència educativa d’un territori envers l’equitat.

El Passaport Edunauta és una iniciativa impulsada per la Fundació Bofill juntament amb la Cooperativa +Educació, i que actualment durant el curs 21/22 està present a una trentena de territoris arreu de Catalunya, entre comarques, municipis i barris participants.

Trobareu més informació sobre el projecte i sobre el catàleg d’activitats a les que els infants podran participar a través de l’enllaç: www.passaportedunauta.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES