IniciNoticiesMedi ambientS’espera un estiu molt complicat en incendis forestals

S’espera un estiu molt complicat en incendis forestals

El cap dels bombers voluntaris, Eduard Caimel recorda que pràcticament el 90% dels incendis són per causes humanes. A més, demana la col·laboració ciutadana en la prevenció de desastres.

A les portes de l’estiu, les altes temperatures i el retorn del moviment social comporta un augment en el risc d’incendi. És per això que els Bombers Voluntaris de Tordera ja estan planificant l’estiu a nivell de personal per actuar sempre que ho faci falta.

I és que aquest estiu, sobretot també per l’augment del sotabosc i la massa forestal degut a les pluges d’abril i maig, farà vulnerable el paratge natural de Tordera i rodalies. El cap de Bombers Voluntaris de Tordera, Eduard Caimel, fa una previsió de l’estat del bosc.

Previsió incendis 1

De fet, Caimel detalla que pràcticament el 90% dels incendis són per causes humanes. A més, demana la col·laboració ciutadana en la prevenció de desastres. Caimel destaca la importància de mantenir netes les franges forestals.

Previsió incendis 2

Ara mateix són 13 els bombers voluntaris. Esperen que a finals d’any s’incorporin 3 bombers que es troben ara a l’escola formativa després de passar les oposicions. Malgrat això, aquest estiu no hi serà. Per això han de coordinar-se, juntament amb Arenys i Malgrat de Mar, per mantenir la vigilància cada dia. Eduard Caimel en dona detalls.

Previsió incendis 3

Recordem que està prohibit encendre focs i fer cremes durant els mesos d’estiu.

ÚLTIMES NOTÍCIES