IniciNoticiesEducacióEls sindicats d'educació convoquen demà la primera jornada de vaga de dues...

Els sindicats d’educació convoquen demà la primera jornada de vaga de dues hores

Les aturades seran els dies 17 de maig i el 2 de juny de 8:00 a 10:00h del matí, i el 25 de maig i el 9 de juny tot el dia. 

Mestres i professors convoquen quatre noves jornades de vaga aquest mes i el que ve. Els sindicats de l’Educació faran aturades totals el 25 de maig i el 9 de juny. També s’han convocat vagues parcials, de 8 a 10 del matí, el 17 de maig i el 2 de juny. Tot plegat pel conflicte ja enquistat amb el Departament d’Educació. Els convocants continuen exigint la dimissió del conseller, Josep González-Cambray, i no descarten acabar el curs amb una vaga indefinida si no hi ha avenços. Des del Departament ja han respost assegurant que és tard per recuperar ofertes com l’hora lectiva a primària i apunten que cal buscar alternatives. Rosa Sala, delegada d’USTEC al Maresme i Vallès Oriental explica alguns dels motius que han portat a les mobilitzacions.

Rosa Sala 1

“portem 10 anys de retallades i ha arribat un moment que els mestres diem prou”

En aquesta ocasió, les aturades seran parcials, de vuit a deu del matí, dos del dies assenyalats: el 17 de maig i el 2 de juny. Tot plegat perquè l’impacte en les nòmines dels docents no sigui tan elevat, mantenir la mobilització entre els docents i preparar escenaris més contundents.  Escoltem Rosa sala.

Rosa Sala 2

Recordem que Educació va proposar als sindicats dels mestres reduir la càrrega lectiva dels docents a primària el curs vinent i fer el mateix a secundària el curs 23-24 perquè requeria de més temps i diners.. La negativa dels sindicats a la proposta va provocar el trencament de les negociacions per part d’Educació.

ÚLTIMES NOTÍCIES