IniciNoticiesMedi ambientL’Espai Agrari la Baixa Tordera estudia instal·lar un obrador a Blanes

L’Espai Agrari la Baixa Tordera estudia instal·lar un obrador a Blanes

La regidoria de Medi Rural de l’Ajuntament de Tordera va impulsar, fa uns mesos, els tràmits i la investigació per conèixer la viabilitat de crear un obrador pels pagesos i productors de La Baixa Tordera. Ara, se’n comencen a desprendre les primeres conclusions.

El regidor de Medi Rural, Xavier Pla, destaca la importància de tenir un obrador compartit.

Pla obrador 1

Una de les conclusions més importants, i que ha suposat un gir de guió, és el descobriment d’una altra iniciativa que també vol crear un obrador però a la comarca de La Selva. És per això que s’ha decidit sumar forces entre els 5 Ajuntaments de l’Espai Agrari La Baixa Tordera amb la Fundació Emys. L’objectiu és que tots dos projectes sumaran esforços per crear l’obrador. Ho detalla Xavier Pla.

Pla obrador 2

Per tant, la nova ubicació serà a Blanes, si les negociacions proliferen correctament.  Justament per aconseguir subvencions que permetin mantenir el projecte. De fet, Pla afirma que l’Ajuntament de Tordera vol crear un obrador que, amb el temps, es pugui automantenir. Però sempre amb el recolzament econòmic inicial dels consistoris participants i el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

Ara per ara han parlat amb més de 100 productors de La Baixa Tordera. Pla assegura que “un bon grapat” s’han vist molt interessats en la creació d’aquest obrador. De fet, molts d’aquests es beneficiarien centralitzant tots els seus processos de producció i abaratint els costos. El regidor de medi rural de l’Ajuntament de Tordera també explica quins beneficis en trauran els productors.

Pla obrador 3

Ara mateix el projecte està en fase d’anàlisi i de redacció. A nivell intern des dels Ajuntaments de La Baixa Agrària Tordera s’està fent un reglament d’ús de la marca per potenciar-la i donar-li renom, a més d’afegir-ho als seus productes.

ÚLTIMES NOTÍCIES