IniciNoticiesCulturaTordera i les entitats locals es mobilitzen, un any més, per la...

Tordera i les entitats locals es mobilitzen, un any més, per la Marató de TV3. Enguany està dedicada a la Diabetis i l’Obesitat.

marato_caraTordera donarà suport, un any més, a la Marató de TV3, que se celebra aquest proper diumenge, 13 de desembre, i que enguany està dedicada a la Diabetis i l’Obesitat. Com ja és habitual, coincidint amb el mercat dominical, les entitats del municipi organitzaran el Mercat Solidari i recolliran fons per la Marató. Durant tot el matí, les parades de les diferents associacions promouran activitats de reclam, com ara sortejos, tallers i cantades arreu del mercat a càrrec dels alumnes de les escoles de Tordera. Les entitats que vulguin participar-hi ja es poden inscriure a través del formulari que trobaran a la web de l’Ajuntament. Escoltem el coordinador del govern, Josep Llorens.

marato tv3

Altres entitats, el mateix diumenge, organitzaran activitats paral·leles al mercat, també per recaptar fons per la causa. Al matí destaca una caminada organitzada pel Club Esportiu Tordera (CET), amb sortida des de darrere el Pavelló Poliesportiu Municipal a les 8:30h. Les inscripcions, a 4 euros per persona, es podran fer el mateix diumenge mitja hora abans de l’inici, i al final hi haurà una botifarrada per tots els participants.

A la tarda, com ja ve essent tradicional els últims anys, la secció de patinatge artístic del Club Patí Tordera realitzarà un festival. Començarà a les 5 de la tarda, al pavelló de la Plaça de la Concòrdia, i tota la recaptació es destinarà a la Marató de TV3.

El Cercle Astronòmic de la Tordera, també col·laborarà fent una observació solar. A partir de dos quarts de 11 del matí fins a dos quarts de 2 del migdia, estaran als jardins de l’alcalde Sagrera, davant l’esplai.

Des de la Biblioteca, a més, s’afegeixen a la iniciativa amb una exposició de material divers (llibres, revistes, CD’s…), els quals es poden adquirir amb un donatiu mínim a favor de la Marató. Ho explica la responsable de la Biblioteca de Tordera, Sílvia Anfrons.

llibres marato

L’Ajuntament de Tordera, finalment, s’afegeix a la Marató amb una aportació pròpia al conjunt de donatius recaptats per les entitats. Tot plegat, amb la finalitat d’obtenir recursos econòmics per a la investigació científica i la recerca de la Diabetis i l’Obesitat, que són les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya segons el Patronat de la Fundació.

Segons els experts, la diabetis, una malaltia que provoca la presència de nivells elevats de sucre a la sang, afecta aproximadament el 14% de la població de Catalunya, la meitat de la qual ho desconeix. Pel que fa a l’obesitat, no consisteix només a tenir un pes superior al normal, sinó a acumular un excés de greix en òrgans que no en tenen o en tenen poc, com el fetge, el cor i l’abdomen. Aquest fet desencadena alteracions que faciliten l’aparició de la diabetis.

Per això, aquesta edició de La Marató de TV3 desplegarà la seva capacitat de sensibilització social i de mobilització popular per donar visibilitat a aquestes dues malalties metabòliques, a través d’una fórmula que barreja informació i entreteniment, posada a l’abast de la societat catalana a través dels mitjans de comunicació de la Corporació Catalan de Mitjans Audiovisuals: TV3, Catalunya Ràdio i digitals.

ÚLTIMES NOTÍCIES