Ho fa difonent informació essencial i organitzant un taller obert a la ciutadania.
Tordera es suma, un any més, a la setmana europea de la prevenció de residus difonent informació essencial i organitzant un taller obert a la ciutadania.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
La 16a edició tindrà lloc fins al 24 de novembre, fent èmfasi en la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari. És per això que l’Ajuntament de Tordera, a través de la regidoria d’educació ambiental, amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, t’oferim el taller gratuït: “A la cuina jo no llenço”. És impartit pels Espigoladors i se celebrarà a la Biblioteca de Tordera. La responsable de sensibilització de la Fundació, Núria Casas ens avança en què consistirà el taller.
“us donarem recursos per millorar la gestió dels aliments”
Les causes de les pèrdues i el malbaratament alimentari són complexes i es troben ubicades a diferents nivells i varien depenent de la baula i el context geogràfic. La Fundació Espigoladors fa un treball per lluitar contra el malbaratament d’una manera transformadora. Ho explica, Núria Casas
La Fundació organitza també recollides, directament al camp, dels aliments que no es poden vendre i els canalitzen cap a entitats socials per facilitar l’accés a una alimentació saludable de persones en situació vulnerable.