IniciNoticiesAdif licita millores a l’estació de tren de Tordera

Adif licita millores a l’estació de tren de Tordera

El pla té com a propòsit mirar d’optimitzar tant l’operativitat ferroviària com l’experiència de l’usuari, garantint unes instal·lacions accessibles, funcionals i sostenibles.

Adif ha posat en marxa la redacció dels projectes per a la remodelació i modernització de tres estacions de la regió metropolitana de Barcelona: Sant Sadurní d’Anoia, Tordera i Montcada i Reixac-Manresa, va informar ahir el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible. La inversió prevista per a la redacció d’aquests projectes ascendeix a 2,4 milions d’euros, en el marc del programa Transformem Rodalies, l’objectiu del qual és millorar la qualitat del servei ferroviari de proximitat.

El pla té com a propòsit mirar d’optimitzar tant l’operativitat ferroviària com l’experiència de l’usuari, garantint unes instal·lacions accessibles, funcionals i sostenibles. Les millores inclouran ampliació d’andanes, modernització dels accessos, instal·lació d’ascensors i el redisseny d’espais urbans veïns.

A Tordera el projecte de licitació preveu millores en edifici de viatgers, accessos i aparcament, la construcció d’una nova via d’apartat amb una longitud útil de 200 m i la seva corresponent andana. Aquesta via s’utilitzarà per a la càrrega, descàrrega i estacionament de vagons amb enllaç a una línia mitjançant una o més agulles de plena via, que serveix per complementar la Xarxa Ferroviària d’Interès General.

També s’analitzarà la necessitat de projectar una cruïlla entre andanes a diferent nivell segons criteri, també es planteja un estudi de l’estat actual del baixador i inclusió de millores adequades si és el cas. Finalment, s’analitzarà l’estat del tancament de l’entorn de l’estació.

El projecte també busca enfortir la connectivitat entre les infraestructures i les zones urbanes limítrofes, i fomentar la mobilitat sostenible.

ÚLTIMES NOTÍCIES