IniciNoticiesPolíticaEl Govern de la Generalitat es proposa avançar terminis de l’ampliació de...

El Govern de la Generalitat es proposa avançar terminis de l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera

Aquest setembre es signarà el conveni amb el ministeri que ha de permetre licitar el projecte

Tot un pla de grans infraestructures hídriques a nivell de tot Catalunya per assegurar l’abastiment d’aigua més enllà de si plou més o menys. En un context de sequera, aquest ha estat el primer gran anunci del nou Govern de la Generalitat i el Maresme és important en la programació descrita. L’executiu de Salvador Illa vol accelerar les obres i avançar terminis de les dues grans plantes previstes: l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera i la nova planta de potabilització d’aigua de la Depuradora de Mataró.

El Govern preveu invertir 2.300 milions d’euros fins al 2040 en infraestructures hídriques perquè Catalunya deixi de dependre de l’aigua de pluja. Ho explicava la portaveu del govern, Silvia Paneque.

Paneque 1

“posem determinació per afrontar la manca d’aigua”

Pel que fa a l’ampliació de la dessalinitzadora Tordera II, Paneque ha anunciat que l’executiu ha mantingut converses amb el ministeri de Transició Ecològica per tal que aquest pròxim mes de setembre se signi el conveni entre ambdues parts que ha de permetre la licitació del projecte i l’inici de l’obra “a la tardor”. 

Paneque 2

Amb l’ampliació, la dessalinitzadora passarà dels 20 als 80 hm3 de capacitat de producció. El projecte bàsic està finalitzat i aprovat definitivament des de l’octubre de 2023. Ja es disposa de la Declaració d’impacte ambiental. Aquesta planta aportarà 60hm3 d’aigua a la xarxa d’ATL i la previsió és que estigui enllestida l’any 2028. La inversió per aquesta actuació és de 290 milions d’euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES