IniciNoticiesSocietatLa Xarxa de Punts Lila es tornarà a desplegar a Tordera durant...

La Xarxa de Punts Lila es tornarà a desplegar a Tordera durant aquest agost

Són espais destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les violències masclistes. Al nostre poble arribarà per les barraques de Festa Major

La Xarxa Punts Liles de la Diputació de Barcelona torna a arribar aquest mes d’agost a una quarantena de municipis de la província. Durant aquesta època de l’any, el servei posa èmfasi en els espais d’oci. A Tordera arribarà per les barraques de Festa Major, coincidint amb els concerts que se celebraran al Parc Prudenci Bertrana.

Fa gairebé dos mesos, l’Ajuntament de Tordera i la Diputació, conjuntament amb “Observatori Noctàmbuls”, va posar en marxa aquest nou projecte que té com a objectiu visibilitzar diferents punts informatius i de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització envers les violències masclistes.

La regidora d’Atenció social, Toñi Garcia, recordava la raó de ser d’aquests punts.

Punts liles

“Són importants per tenir millor cobertura i consciència davant d’aquestes situacions”

Fa unes setmanes, la xarxa de prevenció es va completar amb una formació de dues hores als empleats i les persones referents habituals dels centres sobre com detectar una situació de violència i quins són els recursos a on les poden derivar. A més, s’instal·laran punts presencials a diferents esdeveniments, com és el cas de la Festa Major. Si has patit o pateixes alguna mena de violència masclista truca al 900 900 120 o al 112.

ÚLTIMES NOTÍCIES