IniciNoticiesMedi ambientEls Bombers de Tordera redueixen els serveis d’incendi durant aquest estiu però...

Els Bombers de Tordera redueixen els serveis d’incendi durant aquest estiu però alerten que l’agost serà complicat

Fins ara, el cos no ha hagut de fer gaires sortides per aturar focs, tot i que ha hagut d’actuar en altres circumstàncies

Els Bombers de Tordera afronten un nou estiu d’onades de calor i xafogor. Tot i això, en un context de sequera que ha marcat els darrers mesos, el cos fa un bon balanç del que portem d’estiu. Fins ara, no s’han hagut de fer gaires serveis d’incendi, i tots els que s’han fet s’han resolt amb efectivitat. De totes maneres, després d’unes setmanes sense pluges, el cap del parc, Eduard Caimel, adverteix que l’agost pot ser un mes difícil.

Bombers agost

“Fins ara hem passat l’estiu molt bé, però l’agost és l’època complicada”

Tot i les bones sensacions, els bombers han mantingut les seves actuacions. Durant els mesos estivals hi ha més activitat i aspectes com el trànsit i els accidents a la carretera també augmenten. Caimel assegura que el volum d’incidències es manté elevat.

Bombers incidències

Algunes de les recomanacions que fa el parc de bombers són la hidratació, evitar llargues exposicions al sol i conduir amb precaució per la carretera. El cap dels bombers voluntaris també encoratja la gent a informar de qualsevol fum o incidència al 112 o als serveis d’emergència. El torderenc també recorda que el nivell 2 del Pla Alfa, activat fa unes setmanes per la Generalitat, correspon a perill alt d’incendi. Així, es regulen determinades activitats amb risc d’incendi a menys de 500 metres de terreny forestal com poden ser la crema de restes vegetals, focs d’esbarjo o fer servir fogonets de gas.

ÚLTIMES NOTÍCIES