IniciNoticiesSocietatEl nivell 2 del Pla ALFA impedeix de nou que hi hagi...

El nivell 2 del Pla ALFA impedeix de nou que hi hagi focs artificials per Festa Major

Aquest grau d’alerta correspon a perill alt d’incendi, la qual cosa desautoritza tota mena de pirotècnia. L’activitat s’ha acabat substituint per un repic de campanes

El nivell 2 del Pla ALFA, activat per la Generalitat a Tordera i el Maresme, ha impedit que hi hagi focs artificials per la Festa Major d’enguany. Aquest grau d’alerta correspon a perill alt d’incendi, la qual cosa desautoritza tota mena de pirotècnia, tal com ja va passar l’estiu anterior.

De fet, amb aquest nivell es regulen determinades activitats amb risc d’incendi a menys de 500 metres de terreny forestal com poden ser la crema de restes vegetals, focs d’esbarjo o fer servir fogonets de gas. A més, se sumen  les restriccions de no fer barbacoes, castells de focs, utilitzar pirotècnia o algunes tasques agrícoles.

L’activitat s’ha acabat substituint pels tocs de campana de forma manual amb corda i batall pel mestre campaner Gil Vilarrasa. El regidor Aniol Canals posa èmfasi en el fet que fa gairebé mig segle que no es toquen les campanes a mà.

Campanes

“Les campanes no es toquen des dels anys 70 i 80”

Tot plegat començarà a les 22:30 h del dissabte 24 d’agost, coincidint amb Sant Bartomeu.

ÚLTIMES NOTÍCIES