IniciNoticiesRegidoriesL’Ajuntament presenta la programació de Festa Major amb diverses novetats

L’Ajuntament presenta la programació de Festa Major amb diverses novetats

Algunes activitats s’han canviat d’hora i d’ubicació per combatre l’onada de calor

L’Ajuntament de Tordera ha presentat aquesta tarda la programació de Festa Major 2024, que de nou coincideix amb una onada de calor i la sequera. Per aquest motiu, i sumat als suggeriments d’alguns torderencs, la regidoria de Festes i Joventut, encapçalades per Aniol Canals, ha adaptat la ubicació i l’horari d’algunes activitats.

Aniol temperatures

“Des de fa uns anys ja havíem vist que hi havia activitats que havien de canviar per la salut de les persones”

Concretament, el pregó infantil es farà al Parc de la Sardana, aprofitant la seva ombra i evitant llargues exposicions al sol. Perseguint el mateix objectiu, la celebració es farà a la tarda en comptes del matí, com era habitual.

Per altra banda, s’utilitzarà la plaça de la Concòrdia per fer diverses activitats, com ja es va fer amb els jocs de fusta. Moltes d’elles es realitzaran cap a la tarda i el vespre i es deixaran lliures els matins. Un altre dels canvis importants és la Cursa del Cós, que finalment es farà per Sant Bartomeu a les 10:00h, mentre que l’Ofici solemne es farà a les 12:00h. Aquell dia, en conseqüència, s’invertiran tots els actes.

Amb relació a l’aigua, el consistori ha volgut aprofitar els recursos que tenia al seu abast. Tal com detalla Canals, el dissabte 24 s’instal·larà un parc aquàtic a la piscina municipal.

Aniol tobogan aquàtic

La majoria de les propostes, adreçades a tots els públics, es concentraran del dimecres 14 fins al dilluns 26 d’agost. Amb relació a les barraques, es mantindrà el mateix aforament que l’any passat, però s’ha passat de quatre a tres dies. El 23 hi haurà Les que Faltaband, Figa Flawas i DJ Sendo; el 24, Wasa Corporation, la presentació jove del pubillatge, Dilema i La Cassette DJ’s; finalment, el 25, Reggae per Xics, la Nit del Canet, Buhos i Anna Gispert DJ.

Pel que fa al pregó, serà el dia 23 d’agost, a les 21:00h, abans del correfoc, a la plaça de l’Ajuntament. El pregoner/a d’enguany se sabrà d’aquí als pròxims dies, però el regidor de Festes ja avança que és algú amb un vessant artístic.

Aniol pregoner

“El pregoner/a és una persona que ve del món artístic”

Algunes activitats innovadores d’aquest any són el “No badis!”, organitzat per l’Esplai el Garbell, el “Troba el tord”, a càrrec de l’ajuntament i el “Cinema a la fresca”, de l’associació La Peixera, entre altres propostes. L’altre cara de la moneda seran els focs artificials, que no es podran fer per culpa del nivell 2 del Pla Alfa que va activar la Generalitat i que correspon a perill alt d’incendi. En el seu lloc, el 24 a les 22:30 h es farà un repic de campanes manual amb corda i batall a càrrec del mestre campaner Gil Vilarrasa.

Durant els pròxims dies s’aniran desgranant tots els detalls i des de Ràdio Tordera es farà un seguiment dels actes tant per la 107.1FM, com per les xarxes i el YouTube de l’emissora.

Consulta tota la programació amb aquest enllaç

ÚLTIMES NOTÍCIES