IniciNoticiesSocietatAvui començaran els treballs previs d’enderroc de Can Comaleres

Avui començaran els treballs previs d’enderroc de Can Comaleres

L’escola Vedruna es planteja utilitzar la propietat per traslladar els cursos de primària i mantenir secundària a l’edifici del Carrer Santa Llúcia

Avui començaran els treballs previs d’enderroc de l’edifici de Can Comaleres ja que, segons el consistori, es troba en mal estat. La Policia Local de Tordera informarà i senyalitzarà provisionalment la zona d’aparcament propera mentre s’executin les obres.

L’escola Vedruna de Tordera té com a projecte de futur instal·lar alguns cursos en aquest terrenys. El parvulari d’infantil està situat al Carrer Mes, i fins a l’any passat, Can Comaleres era propietat del bisbat. Fa uns mesos, però, l’edifici va quedar en propietat de la Fundació Vedruna després d’arribar a un acord. Ara, tal com assegura el director, Àngel Vallicrosa, la casa s’enderrocarà aquest estiu i l’escola es planteja utilitzar la propietat per traslladar els cursos de primària i mantenir secundària a l’edifici del Carrer Santa Llúcia.

Vallicrossa Comaleres

“EL NOSTRE PROJECTE DE FUTUR ÉS AJUNTAR INFANTIL I PRIMÀRIA”

L’enderroc ha aixecat molta polseguera a través de les xarxes socials, on diversos ciutadans han criticat l’actuació. Vedruna Catalunya Educació ha volgut contestar a les critiques recordant que els tècnics municipals han determinat que l’estructura de Can Comaleres no reuneix les garanties per acollir activitats al seu interior i també que posa en risc la seguretat de les persones que accedeixen al seu entorn.

Vedruna afegeix que l’edifici no compta amb cap grau de protecció especial, ni com a Bé Cultural d’Interès Nacional ni Local. Tampoc forma part del Catàleg de Patrimoni Històric i Arquitectònic de Tordera. En aquest context l’Ajuntament ha recomanat i autoritzat el seu enderroc. La comunitat educativa acaba afirmant que l’objectiu a mig termini és ampliar l’acció educativa de l’escola Vedruna, arrelada al poble des de fa més de 120 anys. Així, l’espai de can Comaleres, que ha estat molt de temps tancat i abandonat, es transformarà en un nou equipament al servei dels infants i joves de l’entorn

ÚLTIMES NOTÍCIES