IniciNoticiesSalutEl programa “Famílies Saludables” del CAP Tordera obté molts bons resultats

El programa “Famílies Saludables” del CAP Tordera obté molts bons resultats

Sis àrees bàsiques de salut de Girona ja han adoptat el mètode “Famílies saludables”, que té l’objectiu de millorar la salut de les persones i disminuir el sobrepès en infants i el seu entorn familiar

Els bons resultats de la figura de nutricionista al CAP Tordera ha provocat que altres centres de la zona se sumin al programa “Famílies Saludables”. En total, ja són sis les àrees bàsiques de salut de Girona (Figueres, Llançà, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Salt i Vilafant) que han adoptat el mètode “Famílies saludables”, en el qual un/a professional s’encarrega de “reconduir els hàbits alimentaris” per millorar la salut de les persones i disminuir el sobrepès en infants i el seu entorn familiar. L’objectiu és incrementar el benestar personal, tractant les patologies alimentàries a través de la nutrició.

Des de ja fa mesos, Tordera i Blanes estan aplicant aquest sistema, i les dades demostren que aquells que l’han seguit segueixen una millor dieta, fan menys ús de les pantalles, realitzen més esport i tenen un millor estat emocional. Aquestes conclusions s’han extret de les mateixes experiències personals del programa.

Els pacients que atenen al CAP són aquells que venen derivats per metges o infermers. La nutricionista del CAP, Isolda Vila, deixava clar fa uns mesos quin és el procediment d’actuació.

Isolda nutricionista

“Quan hi ha una necessitat per millorar la salut es pot sol·licitar aquesta derivació i l’ajudem de forma individualitzada”

Vila atén a Tordera els dimarts i dijous amb trobades d’una hora i mitja, si bé també treballa al CAP de Blanes. Aquest juliol ja han començat noves sessions en un format intensiu a Tordera i Blanes, on més de 60 persones ja han participat en les quatre edicions completades. En aquestes sessions grupals s’ensenya com seguir una dieta equilibrada, es dota d’eines als pares perquè puguin configurar plats rics en fibres, hidrats de carboni i proteïnes i es mostra què amaguen els etiquetatges.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES