IniciAppEn marxa una campanya policial de control de l'ús de sistemes de...

En marxa una campanya policial de control de l’ús de sistemes de seguretat al volant

Imatge d’arxiu del Diari de Girona

Fins aquest diumenge, Mossos d’Esquadra i Policies Locals controlaran l’ús dels sistemes de seguretat passiva al volant. Amb la coordinació del Servei Català de Trànsit (SCT) es realitza aquesta campanya policial preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil.

Es tracta de la segona campanya d’enguany orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva. No utilitzar els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.

Des del SCT recorden que els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes.

En la darrera campanya orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva (de l’11 al 17 de gener), els Mossos d’Esquadra i Policies Locals de tot Catalunya van imposar un total de 907 denúncies, de les quals el 88% corresponen al cinturó de seguretat (798 sancions). La resta de sancions van ser pel casc (72) i pels sistemes de retenció infantil (37).

ÚLTIMES NOTÍCIES