En marxa una campanya policial de control de l’ús de sistemes de seguretat al volant


Imatge d’arxiu del Diari de Girona

Fins aquest diumenge, Mossos d’Esquadra i Policies Locals controlaran l’ús dels sistemes de seguretat passiva al volant. Amb la coordinació del Servei Català de Trànsit (SCT) es realitza aquesta campanya policial preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil.

Es tracta de la segona campanya d’enguany orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva. No utilitzar els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.

Des del SCT recorden que els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes.

En la darrera campanya orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva (de l’11 al 17 de gener), els Mossos d’Esquadra i Policies Locals de tot Catalunya van imposar un total de 907 denúncies, de les quals el 88% corresponen al cinturó de seguretat (798 sancions). La resta de sancions van ser pel casc (72) i pels sistemes de retenció infantil (37).