Dues farmàcies de Tordera ofereixen tests d’antígens gratuïts per a menors de 10 anys


La Farmàcia Marcoval Martí de la Plaça de l’Església i la Farmàcia Pérez Martra del Carrer Emili Vendrell, ofereixen tests d’antígens gratuïts. És un cribratge dirigit per a infants menors de 10 anys i monitors a partir de 16 anys que estiguin als casals d’estiu, colònies o activitats de lleure.

Amb l’objectiu de facilitar la recerca de positius en infants i evitar saturat els Centre d’Atenció Primària, aquestes dues farmàcies de Tordera s’han afegit al cribratge impulsat pels Departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Les persones interessades a fer-se el test han d’adreçar-se a la farmàcia, tenint en compte que en alguna d’aquestes cal demanar hora. Són tests ràpids d’automostra, que es faran supervisats per un professional de la farmàcia, que després introduirà el resultat en el sistema de salut.

A tot Catalunya són prop de 1.100 les farmàcies adherides a aquesta iniciativa.