El ple de l’ajuntament de Tordera es suma al dia internacional de les dones amb la lectura d’un manifest


En motiu de la commemoració del Dia Internacional de les dones el ple municipal va fer lectura del manifest pel qual el consistori reivindica la igualtat de tracte per a les dones. Escoltem un fragment del manifest llegit per diverses regidores de l’ajuntament,.

manifest dones

El manifest era consensuat per la generalitat, les diputacions i les entitats municipalistes. També en aquesta línia, el Ple va aprovar per unanimitat una moció per a la feminització del nomenclàtor de Tordera. Al municipi concretament, dels 360 carrers registrats, només 12 tenen nom de dona i d’aquests, només 3 fan referència a una dona concreta. L ’Ajuntament de Tordera, per tal d’anar normalitzant la igualtat efectiva entre dones i homes, es va comprometre amb aquest acord a tenir presents només a dones referents, alhora de nomenar nous equipaments municipals, espais i carrers del municipi.