Només un 3,3% del carrers de Tordera porten nom de dona


L’Ajuntament dóna el seu suport a la feminització del nomenclàtor a Tordera. La moció presentada per ERC va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals. Dels quasi 360 carrers registrats a Tordera, només 12 porten nom de dona. “Això representa un 3,3% del total. I d’aquest només 3 fan referència a una dona concreta, això vol dir que no arriba al 1% els carrers homenatgen el nom d’alguna dona referent”. Defensava la moció la regidora republicana, Marta Paset.

mocio nomenclator erc

Des d’ERC recorden que ara fa un any el ple va aprovar una moció on l’Ajuntament de Tordera prenia el compromís d’adherir-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes i va declarar Tordera com a municipi feminista. Així, la moció proposa que l’Ajuntament es reafirmi en “el seu compromís subscrit amb l’adhesió del Decàleg per a la construcció de ciutats feministes” i que es comprometi “a tenir presents només a dones referents, a l’hora de nomenar nous equipaments municipals, espais i carrers al municipi”. Tots els grups municipals van donar suport a la moció. Escoltem Oriol Serra (CUP), Xavier Pla (+Tordera), Miriam Rocabruna (Ciutadans) Salvador Giralt (ECP), Rafa Delgado (PSC) i Josep Llorens (junts).

mocio nomenclator grups

La moció es va aprovar per la unanimitat del plenari.