Aqualia realitza tasques de millora a la depuradora de Tordera Parc


Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Tordera, ha finalitzat els treballs de millora de la Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Tordera Parc que permeten un estalvi energètic i l’augment del rendiment de la planta.  A més, d’aquesta manera s’eliminen els problemes puntuals d’olor que es patien a la zona, especialment en l’època de forta calor, i es millora la qualitat de l’aigua abocada a la llera.

Concretament, s’han canviat els difusors del biològic i s’ha instal·lat un variador per a l’arrencada de bufants, que permet la regulació de la freqüència de manera que es pot baixar el consum, la qual cosa significa un estalvi energètic juntament amb la millor eficiència en la transmissió de l’aire. També s’ha netejat el decantador i s’ha fet una revisió del sistema airlift de retorns de fang a biològic.