El govern prorrogarà les restriccions anti-Covid una setmana més, fins al diumenge 24


El confinament municipal i el tancament de part del comerç s’allargarà fins al 25 de gener, una setmana més del que inicialment estava previst. Així ho va anunciar ahir el Govern després de la reunió del Procicat, que amb les dades de la pandèmia a la mà considera que no es poden relaxar les mesures que en aquests moments estan en vigor per intentar reduir les interaccions i la mobilitat amb l’objectiu de frenar els contagis. En les últimes 24 hores s’han detectat 4.473 nous casos. “Encara no podem veure una frenada i necessitem set dies més”, ha argumentat la consellera de Salut, Alba Vergés. 

TALL VERGÉS MESURES DURES

Així doncs, s’allarga la prohibició de sortir del municipi si no és per motius laborals o una causa de força major, es manté el toc de queda a les deu de la nit i els centres comercials i les botigues que superin els 400 metres quadrats de superfície continuaran tancades. El cap de setmana obrirà només aquell comerç considerat essencial, és a dir, el d’alimentació, higiene i farmàcies. El regidor de seguretat de l’Ajuntament de Tordera, Rafa Delgado recorda que les restriccions estan dins de la legalitat.

balanç mesures rafa 1

Aquesta mateixa setmana, el consell executiu va aprovar una partida de 10 milions d’euros provinents del fons de contingència per compensar amb un ajut únic de 2.500 euros els comerços afectats.