El CAP Tordera comença a utilitzar els tests d’antígens


El Departament de Salut ja ha distribuït mig milió de tests d’antígens als Centres d’Atenció Primària, residències i urgències hospitalàries de Catalunya. Aquestes proves de detecció ràpida permeten detectar un cas positiu de coronavirus en menys de 15 minuts i des de la consulta, sense passar pel laboratori. La prova és fa prenent una mostra nasofaríngia, com a la PCR, però permet els pacients saber al moment si són positius. Aquesta setmana el CAP Tordera començarà la seva utilització. Escoltem el director del CAP Tordera, Leonardo Heredia.

Heredia test antigens

Els testos s’estan fent servir en els casos sospitosos, ja que són més fiables en pacients que fa menys de cinc dies que tenen símptomes. Per als asimptomàtics, es continuarà prioritzant la PCR, més útil per detectar possibles positius que passarien desapercebuts, com per exemple els cribratges massius.