Pugen els ingressos per Covid-19 als hospitals de Calella i Blanes


Amb relació al recompte de casos als centres de la corporació i el seguiment del brot detectat aquesta setmana a la unitat de mitjana estada, informar que arran dels 9 casos detectats a la unitat de mitjana estada polivalent, des de la Direcció d’Atenció Sociosanitària s’han continuat fent proves als residents que van presentar resultats no concloents a la PCR i se n’han detectat 9 casos més. Hi ha un total de 18 pacients positius, la majoria s’han traslladat a la primera planta de medicina interna, habilitada per tractar casos Covid-19, i també s’ha sectoritzat la planta de mitjana estada. Des de la Direcció s’estan seguint, en tot moment, els protocols dictats pel Departament de Salut i s’està fent un seguiment acurat dels casos i vigilant de prop l’evolució dels pacients per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

Amb relació al recompte de casos general dir que, el nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 21 persones a l’hospital de Calella, 6 al sociosanitari i 15 a Blanes.

Tenint en compte l’últim recompte (19/10), a l’Hospital de Calella s’han registrat 12 ingressos, 2 altes i 1 defunció d’un pacient pal·liatiu que va resultar ser positiu.

I a l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (19/10), s’han registrat 5 ingressos i 2 alta.

El nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 16 persones.

 Cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi reduint el contacte social i limitant-lo al grup bombolla, i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, a més de continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.