El pregoner, Joan Borrell, va demanar no canalitzar més La Tordera


Tordera va celebrar diumenge passat el pregó de festa major en una situació del tot excepcional. En un canvi d’ubicació gairebé inèdit, provocat per la pandèmia de la COVID-19, prop de 100 persones van apropar-se al Parc Prudenci Bertrana pera l’acte de revetlla del dia de Sant Bartomeu.

Aquest any, el pregoner ha estat en Joan Borrell, biòleg torderenc amb una àmplia experiència en projectes de recuperació ambiental d’arreu de Catalunya, coneixedor del territori del municipi i en especial de la conca de la Tordera.  Borrell va fer un repàs de la vida que ha generat La Tordera al llarg de la història i va destacar la diversitat del paratge torderenc.

prego borrell 1

En poc més de 15 minuts, Borrell va sintetitzar la importància de la biodiversitat que genera La Tordera. A més, també ha fet un repàs històric de les destrosses de les torderades al municipi que, segons assegura, és una de les conseqüències del canvi climàtic, Uns canvis que anys enrere havien estat per efectes naturals però, avui en dia, és degut a l’acció de l’home. L’escoltem.

pregó borrell 2

Finalment, Borrell va criticar algunes de les mesures preses després del Temporal Glòria i va demanar canvis en les accions humanes sobre la llera del riu, com evitar la construcció en aquesta zona.

pregó borrell 3

El pregó va acabar demanant ajuda i acció per col·laborar a ajudar la situació del nostre entorn per fer una gestió sostenible pel gaudi de les futures generacions.